#OCRŠeima

OCR Lietuva bėgimas Kazlų Rudoje 🌲.

☀️Saulėtas rudens rytas ir štai mes 👉Kazlų Rūdos miškuose pasirengę dalyvauti pirmą kartą organizuojamuose “OCR Lietuva” varžybose.

☝️Neslėpsime lūkesčiai iš profesionalių OCR atletų pusės šioms varžyboms buvo dideli. Visgi organizatoriai skelbė, jog tai bus vienos techniškiausių OCR varžybų Lietuvoje. O jų, kaip žinia savo krašte turime ne per daugiausiai (Alfa run, Bebro kelias, Extreme run). Tad nekantraudami laukėme ir intensyviai ruošėmės šioms varžyboms. 🏃‍♀️🏃

Galėjome rinktis :

✅Didžiosios taurės bėgimą – 10 km ir 21 kliūtys;
✅Iššūkio taurės didįjį bėgimą – 5 km ir 13 kliūčių;
✅Iššūkio taurės mažąjį bėgimą (vaikams) – 2 km ir 6 kliūtys.
✅Bėgimą bendruomenės taurei laimėti – sumuojamas greičiausiai įveikusių 10 km distanciją, tos pačios komandos, 3 narių laikas.
✅Sprinto bėgimą – 200 m ir 2 kliūtys.

🤷‍♂️Ilgai svarstėme, kuo turėtume pasidalinti su jumis apie šias varžybas… Kadangi sulaukėme varžybų organizatorių prašymo pasidalinti konstruktyvia kritika, kuri ateityje visiems OCR sportu besidomintiems galėtų būti naudinga, dalinamės vienu iš daugelio, šioj situacijoj, požiūrio kampu:

🖌REGISTRACIJA. Nors norėjome numeriukus ir apyrankes pasiimti likus pusantros valandos iki starto, tačiau organizatoriai dar nebuvo tam pasiruošę. Registracija atsidarė likus 50 min iki starto, tačiau eilė labai lėtai judėjo. Buvo du pasirinkimai, arba stovėti eilėje ir nespėti apšilti, arba eiti apšilinėti ir numerį bandyti pasiimti prieš pat startą. Kas nusprendė eiti apšilinėti, tai prašovė, nes varžybų startas buvo nukeltas pusvalandžiui.

Apyrankės kurias užklijavo ant riešo teko modernizuoti, ne vienam atsiklijavo dar iki starto. O bėgti papildomo baudos rato vien dėl to, kad pametei apyrankę, nesinorėjo.

KLIŪTYS. Dauguma kliūčių įrengtos tik dviem linijom, dėl to susidarė eilės prie kliūčių. Kai kur atskiros linijos įrengtos per arti viena kitos. Sportininkai spardė vienas kitą įveikinėdami kliūtis.

Techniškai sudėtingesnių kliūčių pasigedome.

Prie kai kurių kliūčių nebuvo savanorių. Trūko savanorių kompetencijos, kaip varžybų dalyviai turėtų tinkamai įveikti kliūtį.
Šioje vietoje būtų išgelbėjęs tiesioginis kliūties žymėjimas, kad atbėgančiam sportininkui nekiltų abejonė klausti stebėtojo, kaip įveikti kliūtį (konkrečiai minim rąstų perlipimo kliūtį).

🚩TRASOS ŽYMĖJIMAS.
Trasos vieta kur išsiskiria 5km trasa ir 10km trasa nebuvo pažymėta rodyklėmis, nebuvo ir savanorio kuris nurodytų kelią. Didžioji dalis greičiausių sportininkų vietoj 10km nubėgo 5km trasa. Praktiškai daugumai dalyvių teko paklaidžioti trąsoje ieškant tinkamą kryptį nurodančios vėlevėlės.

Finišavus be vienos iš trijų apyrankių reikėjo bėgti baudos ratą, tačiau tai padarė tik tie, kurie buvo sąžiningi patys prieš save. Trūko stebėjimo ir kontrolės.

🏁Pasigedome ir finišo vartų ar linijos. Įveikus finalinę virvės lipimo rungtį, skubėjom bėgti toliau ieškodami finišo tiesiosios, o ji pasirodo buvo čia pat, greta moters žyminčios parbėgusio dalyvio numerį sąrašuose. Laiką per kurį įveikėm distanciją nuspėjom orentuodamiesi į savo laikrodžius.
Oficialūs duomenys paskelbti tik diena po varžybų. Ir deja su daug netikslumų.
🧏‍♂️Svarstome, gal rezultatų fiksavimo nesusipratimų būtų padėję išvengti automatinė laiko fiksavimo sistema?

Nors buvo žadėta, kad komandos narius, kurie bėgs komandinėje įskaitoje, bus galim nurodyti prieš varžybas, tačiau padavus sąrašus į tai nebuvo atsižvelgta.

▪️Sprinto bėgimo nebuvo, nors bilietus buvome įsigiję.

❗️Prieš varžybas trūko aiškių taisyklių. Kaip bebūtų ar tai pirmą kartą organizuojamos varžybos, ar ne, aiškios taisyklės, kaip įveikti kliūtį, ką galima daryti, o ko ne yra būtinos!
Taip ir patiems savanoriams, ir sportininkams, ir organizatoriams būtų aiškiau.👌

🆘Vertiname organizatorių pastangas spręsti susidariusius nesklandumus vietoje ir nedelsiant. Vėlesniuose startuose buvo mažiau nesusipratimų.👍

☝️Jaučiamės dėkingi už galimybę susiburti mūsų komandai.
OCR Baltic warriors bendruomenė vienija sportininkus ir šiam sportui prijaučiančius iš visos Lietuvos ir ne tik.

Nepastebėti ar negirdėti mūsų mažųjų komanodos narių klegesio Kazlų Rūdos miške , ko gero buvo neįmanoma.🤸‍♀️🤸

✌️Dėkojam už progą pasivaržyti ir išmėginti jėgas patiems mažiausiems šio sporto mylėtojams. Atskira padėka keliauja kareivukams prižiūrėjusiems vaikus, ties finaline virvės lipimo rungtimi 🤝.

👨‍👩‍👧‍👦Turėjome smagų laiką kartu su #OCRŠeima 💚

Ko gero neliko nei vieno neapdovanoto! 👇

👏Gausūs aplodismentai keliauja:

💥DIDŽIOSIOS TAURĖS nugalėtojams (10 km) :

🏃‍♀️Moterų kategorijoje 👇

3 vieta 👉 Neinga Griškienė (1:10:04)

🏃‍♂️Vyrų kategorijoje 👇

1 vietą ir 🥇atiteko Dainiui Liutkui (0:44:35)
3 vieta ir 🥉iškovojo Vidas Bukauskas (0:53:48)

💥IŠŠŪKIO TAURĖJE (5 km) vyrų kategorijoje nugalėtojais tapo :

1 vieta Gediminas Simutis 24:55
2 vieta Dainius Liutkus 24:59
3 vieta Darius Baranauskas 25:38

🤩Smagiausia šios dienos naujiena jog BENDRUOMENĖS TAURĖS nugalėtojų 🏆 atiteko – OCR BALTIC WARRIORS komandai ! (Vakar dienos rezultatais buvome 2 )

❓Ar sugrįšime? Tikrai taip!
Klaidos – tai naujos mūsų visų patirtys iš kurių turim galimybę pasimokinti ir taip žengti žingsnį pirmyn. Žingsniuosime drauge, taip populiarindami šią sporto šaką Lietuvoje. 🇱🇹🙌

Categories: Varžybos

0 Comments

Leave a Reply