2023 rugsėjo 30d

Klaipėdoje, Melnragės paplūdimyje pirmą kartą surengtos ekstremalaus bėgimo su kliūtimis varžybos „OCR Baltic Warriors Race“, pareikalavusios daug energijos ne tik iš dalyvių, bet ir iš organizatorių.

Į renginį atvyko beveik 300 dalyvių, tarp kurių – beveik 50 vaikų. Vaikai varžėsi 1 km trasoje su 10 įdomių bei skirtingų kliūčių, tuo tarpu suaugusių laukė maždaug 8 km distancija su 20 kliūčių.

Savaime suprantama, kad jūra suteikė dalyviams savo žavesį, bet tuo pačiu paplūdimyje įrengti daugybę kliūčių buvo nemenkas iššūkis. Visgi kolektyvinės organizatorių pastangos nenuėjo veltui ir renginys pavyko kuo puikiausiai.

„Didelis iššūkis buvo kliūčių konstrukcijų gabenimas pajūrio smėliu. Viena kliūtis sveria apie 600 kg. Dalyviams finiše teko įveikti ilgiausią konstrukcinę kliūtį, kokia tik yra buvusi Pabaltijo OCR varžybose. Jos ilgis – 21 metras“, – sakė vienas iš organizatorių, Ekstremaliojo sporto asociacijos prezidentas Dainius Liutkus.

Renginio dalyviai – neslėpė, kad įveikti visas kliūtis nebuvo lengva, juolab, kad net 3 km reikėjo bėgti paplūdimio smėliu.

„Bet mes ir nenorime lengvų varžybų. Mūsų tikslas yra organizuoti renginius, kurie nenusileistų OCR Europos ir pasaulio čempionatams“, – pabrėžė D. Liutkus.

Renginio metu vyravo labai smarkus vėjas, kuris taip pat kėlė iššūkių. Dėl didelių bangų buvo atsisakyta kliūties vandenyje.

„Po renginio ardant konstrukcijas ir transportuojant jas iš paplūdimio, pamatėme, jog jūros lygis pakilo ir keletą kliūčių konstrukcijų jau teko traukti iš vandens, nors prieš dieną jūros vanduo buvo už 10 metų“, – prisiminė D. Liutkus.

Nepaisant papildomų iššūkių, daugiau nei 100 dalyvių pasirinko stoti prie profesionalų varžybų starto linijos. Nors didžiąją dalyvių dalį sudarė lietuviai, šįkart varžybose dominavo užsieniečiai.

Greičiausiai trasą įveikė Lietuvoje gyvenantis olandas Frankas van Lieshoutas – 43 min. 18,3 sek. Beveik 43 sek. jam pralaimėjo antrąją vietą užėmęs latvis Aleksejus Ivaškinas. Trečias finišavo „OCR Baltic Warriors“ narys Jurijus Antanavičius (+3 min. 16,4 sek.).

Tarp moterų nugalėjo Ieva Želvytė. Jos laikas – 1 val. 1 min. 53,6 sek. Antrąją vietą užėmė latvė Sanija Feldmane, trečiąją – Dovilė Grybauskaitė.

Profesionalų starte kiekvienas dalyvis startavo su trimis apyrankėmis. Suklydus vienoje kliūtyje, yra nukerpama viena apyrankė.

Finišo liniją su bent viena apyranke pasiekė 60 sportininkų.

Kiti dalyviai rungtyniavo „Open“ klasėje, kur kiekvienas norintis galėjo pasitikrinti savo jėgas įveikiant tas pačias kliūtis.

„OCR Baltic Warriors Race“ varžybos dalinai finansuojamos Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Varžybų rezultatai

https://www.ltutiming.lt/results/G-Live/g-live.html?f=../events/ocr_baltic_warriors/2023/klaipeda/race.clax

atgal į pagrindinį puslapį

Categories: Varžybos

0 Comments

Leave a Reply