Vasario 29 – kovo 1 dienomis Lenkijoje, visai netoli Varšuvos įvyko OCR varžybos – Runmageddon. Su gera kompanija ir nuotaika į Lenkiją išskubėjome ir mes.

Pradedant nuo pradžių, kelionę pradėjom planuotis iškart po naujųjų metų. Registracija į REKRUT (apie 6km 30 kliūčių) elito startą tuo metu kainavo apie 60 eurų (open distancijoje 10 eurų pigiau). Už šiuos pinigus be leidimo dalyvauti elito bėgime dalyviai gauna ir kokybiškus bei tikrai smagius varžybinius-treniruočių marškinėlius. Viešbutį visai netoli trasos tryse išsinuomavome už 50 eurų. Kelionės kaštai su bilietais, be maisto buvo apie 100 eur žmogui.

Taigi penktadienis apie 15val išvažinėjame iš Kauno, Alytuje prie mūsų prisijungia dar vienas komandos narys ir mes jau kelyje. Kelionė su tokia kompanija tikrai neprailgo, jos metu daug bendravome, dalinomės kliūčių įveikimo galimybėmis bei technika. Taip pat aptarėme ir ateities varžybų sąrašus. Apie 20val Lenkijos laiku mes jau starto vietoje. Nutarėme atvykti iš vakaro pasiimti savo startinių numerių, tačiau pavėlavome apie 10 min. tai tik apžiūrėjome starto vietoje esančias kliūtis.

Kitą rytą apie 6.30 val ryto, pajudėjome iš viešbučio į registraciją. Žmonių kol kas nebuvo daug tai lengvai radome kur pasistatyti automobilį ir numerių atsiėmimas užtruko visai neilgai. Dar kartą apsižiūrėjome dalį trasos ir pradėjome apšilinėti. 

Pirmi startai, kaip ir dažniausiai, būna Elito grupės. 7.40 val pradeda kviesti dalyvius prie starto linijos. Ir štai mes jau starte tryse Dainius Liutkus, Darius Baranauskas bei Ričards Kvederavičius. Trasa labai smagi bei vaizdinga, kliūtys įdomios ir iš pirmo žvilksnio nėra labai sudėtingos, tačiau tik iki tol kol pribėgome paprastą sienutę į kurią normaliai įbėgtume net labai neįsibėgėję. Tačiau tik ne dabar kai iš po nakties ši sienutė dar yra apšalusi. Šia sienutę mums visiems pavyko įveikti gal tik iš kokio 5-6 bandymo. Iš vienos pusės buvo šiek tiek pikta, kad strigom ant tokios nesudėtingos rungties, tačiau iš kitos pusės prie tos sienutės palikome nemažai stiprių atletų, kurie mūsų jau ir nebepavijo. 

Toliau viskas vyko kaip ir neblogai, kliūtys vis dar šiek tiek apšalę bet įveikiamos. Prieš finišą dar teko įšokti į vandenį, bet be šitos kliūties žieminis Runmageddon neįsivaizduojamas. Taigi vienas po kito vieni lengviau kiti sunkiau taip ir pasiekėme finišą. Beje Ričards savo amžiaus grupėje užėmė trečiąją vietą ir lipo ant apdovanojimų pakylos.

Toliau apie 10 val startuoja vienintelė šio savaitgalio varžybų mergina iš Lietuvos – Neringa Griškienė. Ji šį kartą pasirinko startuoti OPEN kategorijoje, taip išvengė apšalusių kliūčių, tačiau kaip įprastai OPEN’ui nepavyko išvengti eilių prie jų. Viena po kitos sėkmingai įveikinėdama tiek kliūtis tiek varžovus finišavo ir Neringa. OPEN bėgime taisyklės yra šiek tiek kitokios ir neįveikus kažkurios kliūties gali “nusibausti” save padarydamas seriją burpees ir bėgti toliau, ELITO bėgime kliūtį įveikti būtina.

Toliau sekė vaikų startai kur vienas po kito startavo Eimantas Liutkus ir Justinas Liutkus. Eimantui sekėsi puikiai ir jis savo kategorijoje užėmė trečiąją vietą.

Tai pirmai dienai Runmageddono tiek. 

Antrą dieną vyko HARDCORE (21km ir 70 kliūčių) bėgimas kuriame bėgo dar 6 dalyviai iš Lietuvos (Tadas Zuzevičiu, Jomantas Grickevičius, Renatas Dapkus, Vaidas Velutis, Liudas Dabkevičius ir Mindaugas Bacevičius). Visi dalyviai komandiškai bėgo OPEN kategorijoje ir treniravosi daryti burpees. Jų įspūdžiai taip pat buvo teigiami, tik pastebėjimai tokie jog organizatoriai norėdami turėti didesnį kiekį kliūčių, jas padarė pakankamai paprastas ir kai kuriais atvejai ne visai sportiškų savybių reikalaujančias.

Taigi reziumė. Pačios varžybos tikrai vertos dėmesio ir mūsų vertinimu vertos 7 balų iš 10. Tikrai dar sugrįšime ir galbūt dar ne kartą. Ačiū organizatoriams už nuolaidą OCR Baltic warriors komandai.

Iki tobulumo mums pritrūko : 

  • kai kurių teisėjų atsakingesnio požiūrio į savo darbą. 
  • Taip pat prastai vertiname dangos būklę žiūrovų zonoje, nes purvynai buvo vietomis iki kelių ir visų kojos buvo šlapios bei purvinos. 
  • Elito bėgimo metu nepagalvota apie tam tikras kliūtis, kurios nereikalaudamos jokių fizinių savybių, bet dėl oro sąlygų, tapo tiesiog sunkiai įveikiamomis.
  • Pirma kliūtis buvo per arti starto vietos, kur iš karto pradėjo darytis spūstis ir dėl rezultato kovojantiems sportininkams blogino laiką.

Runmageddon purvynų video 🙂

Categories: Varžybos

0 Comments

Leave a Reply